Wednesday, July 7, 2010

waktu pergi PERMAI (perhimpunan mahasiswa malaysia seindonesia) '10
awal tahun haritu,
ust hasrizal ada cakap,

"apa-apa yang OVER2 ni selalunya tak asli"

erm..bila difikirkan,
betul jugak..

contohnya,
kalau perempuan yang tak asli
(aka maknyah/pondan)
sifat keperempuanan dia mesti OVER2
jika dibandingkan dengan wanita sebenar..

make up bukan main,
lenggok berjalannya, gaya dan bahasa tubuhnya..
mmg kalah mana-mana perempuan..

tujuan sebenar mengungkit
kisah 'over2' ni adalah kerana..

baru sahaja selesai membaca akhbar utusan..

sekarang susah mencari berita dalam negeri yang menarik
tapi, tiba-tiba tertangkap satu tajuk berita

****** terima ratusan ucapan hari lahir

bila diamati dan difikirkan,
agak pelik juga,
kerana rasanya masih banyak masalah
dan isu yang patut diketengahkan sebagai berita
buat peringatan rakyat malaysia..

namun berita tentang seseorang
menerima ucapan hari lahir
dari 300 orang 'sahabat'nya
lebih diutamakan untuk dijadikan berita..

apa tujuannya?

adakah untuk memastikan rakyat semua tahu
bahawa dia mempunyai
sekurang-kurangnya 300 sahabat yang perihatin
di facebook?

wallahu'alam

mungkin usaha keras sesetengah pihak
untuk memastikan kita (rakyat)
sedar akan hal itu terlalu jelas,
hingga perlu keluar dalam paper rasmi..

saya harap next birthday saya,
lebih dari 300 orang akan ucapkan selamat
agar dapat masuk dalam utusan
(hanya bercanda, tak memiliki FB pun)
:p

p/s: kebenaran akan mengalahkan kebatilan, itu janji tuhan..namun usaha dari diri kita adalah satu keperluan..

p/s2: ya Allah, guide us all..

2 comments:

Ahmad Zulfahmi said...

Salam cik amirah..

Alhamdulillah update jugak blog.Sekali update, nak 2,3 entry sehari.Hehe..

Biarla nak 300 ke 1000 ke... Lantak kome la..

p/s : sesuatu bnda ada pro dan contra, bergantung pada individu untuk menentukannya.. Bila lagi?Harap2 faham...

duha said...

Ahmad Zulfahmi-waalaikumussalam..erm..tu lah..kalau dapat internet, iA senang je..tapi laptop selalu tak berjaya tarik line wireless kt umah ni..jadi, sekali dapat buka blog, iA akan cuba utk update :)

erm..saya faham p/s tu..mmg stuju ada pro n contra dia, sebab tu tak pernah mengatakan pun ianya satu kesalahan..cukuplah blog ni kut, tapi kalau suatu hari benar2 memerlukan, takde masalah utk join the group~ (harap saya tak slh faham p/s tu..heh)