Sunday, November 27, 2016

Current life

Bismillahirahmanirrahim...

My last post was more than 3 years ago!
tak sure apa dorongan yang kuat tiba-tiba hari ni rasa nak menulis kembali..
sebenarnya lama jugak rasa rindu nak menulis,
tapi macam-macamlah halagan yang ada..
halangan paling besar mungkin cik Malas..

so harini kita buang jauh-jauh cik M,
just to start and write a simple post

sekarang dah menghampiri saat2 akhir saya sebagai housmen aka dokter pelatih
di hosptal kuala lumpur..
starting from august 2013, my PTM week then we started ho life early september..
saya terlambat 5 bulan dari kawan-kawan satu batch
yes, hopefully cuma 5 bulan saja..
2 bulan cuti tanpa gaji
dan 3 bulan maternity leave..
Alhamdulillah tak pernah di'extend'kan
dan moga my last department ni pun takde extension

being a houseman as well as a mother of two is not easy,
but its not impossible or a horrifying experience pun..
sesiapa yang berada di tempat saya pasti boleh melalui hal yang sama,
as long as kita yakin Allah bersama

and of course,
support orang sekeliling sangat penting!

I'm an ordinary ho,
banyak lagi yang lebih outstanding,
I think dari dulu pun i always be in the middle..

Not too bad and not the most excellent,
people around me said that
I dont have the urge to be better..

yes, i agree.
I'm easily satisfied with whatever that i had achieved..
jarang sekali cuba untuk jadi lebih baik :-(
well that's not something to be proud of lah..

sekadar pemanas,
semoga diberi kekuatan untuk terus menulis selepas ni :)

*********************************************************************************

p/s: as much as i hate to think about going to an MO soon, i just hope i'll be a good one if i have to..

No comments: