Tuesday, August 4, 2009

coretan

Alhamdulillah..
setelah 6 bulan tak pulang ke rumah..
kini sy berada di Malaysia tercinta~

review sedikit apa yang terjadi beberapa hari sebelum pulang:

020809(Ahad)
tngah hari: makan pecel lele (aka ikan keli dan sambal) bersama adik2 TWP09..
lepas maghrib: kenduri kecil-kecilan di rumah baru (sponsored by tuan rumah)
jam 9 malam: sambut birthday Syaira kat Alpina

030809(isnin)
pagi: Judicium 2!!
tengah hari: print tiket, ambil passport dan fiscal (fiscal tak dapat '-__- )
malam: kemas rumah di cikuda, takleh tido sebab excited nak balik..
jam 11+ malam: budak2 yang pulang ke Malaysia dari Jakarta bertolak kr bandara jakarta..

040809(selasa)
3 pagi: tunggu MPV
3.40 pagi: baru bapak driver sampai..takut tertinggal flite '-__-
3.55 pagi: meluncur laju ke airport Bandung setelah ambil semua orang di sukawening dan Puri Alpina
4.30 pagi: tiba di airport
6.00 pagi: take off ke Malaysia :) (Air Asia x delay! )
9.00 pagi: Alhamdulillah..tiba di LCCT, Malaysia~

first year telah berlalu..
Alhamdulillah..
banyak perkara yang dah berjaya dilakukan sepanjang 1st year ni..
tawan gunung geulis, picnic di Al-ma'soem, Mabit lawat rumah ank yatim
dan lain2..heh
seronok2..
harap dapat diteruskan..
dan ditambah dengan yang lebih menarik and bermanfaat..
insyaAllah..
kena lebih bersemangat 2nd year nanti..
:)

************************************************************************************

p/s: Alhamdulillah judicium2 berlalu dengan baik :) tahniah buat semua..(kalau takde peningkatan pun, yang penting kita dah usaha..pahala tu tetap ada iA )

p/s2: pagi tadi waktu pegi amek abang kat Jalan Duta, borak2 pasal keadaan di Malaysia..rupanya sngt banyak benda yang saya ketinggalan '-__-

p/s3: H1N1 makin teruk..banyak uni yang tutup sementara..Al-Amin pun ade yg suspected dah..harap2 semua urusan dipermudahkan..

p/s4: semalam masak tom yam ngn daging masak black pepper, Alhamdulillah brjaya..tapi tom yam terlebih masam :p (adakah salah perencah?) anyway, ada orang kata kene improve lagi..tenkiu2
p/s5: tadi abah belanja makan sushi (abah cuti sebab Uniten tutup..hehe)..best2..

p/s6: dapat tau ramai kawan dan cikgu yang ditangkap sewaktu menyertai perhimpunan mansuhkan ISA..Alhamdulillah cg Norlaila dah lepas, dan beberapa kawan dah lepas..tapi, ada junior yang bawah umur pun kena tahan..boleh ek camtu?? hurm~ anything is possible! '-__- moga Allah melindungi kita semua yang mencari kebenaran.. "kebatilan akan ditenggelamkan oleh kebenaran"
p/s7: pesanan buat kawan2 yang disayangi, kat rumah please cuba lawan rasa malas tu ye..memang sedap tidur,makan dan tgk TV saje, tapi rugilah kita kalau cuti dan nikmat masa lapang tu berlalu dengan sia2..at least kluar depan rumah n tegur jiran2..heh..best jugak :p baca buku banyak2 (esp yang dah dibeli tapi tak baca2 lagi tuh~)
antara nikmat yang sering manusia lupakan
adalah
nikmat MASA LAPANG
dan
nikmat KESIHATAN..
(dua2 ni sedang diuji..dengan cutinya..dengan H1N1 nye..so, jaga diri, jaga iman di dada)

4 comments:

Si Pengembara said...

Malaysia banyak adegan dan fenomena yang tidak dapat dijangka.Selamat bercuti.

duha said...

si pengambara- erm..kalau fenomena bermanfaat takpe jugak..tapi kalau yang merugikan, mintak dijauhkan..

jzkk

Anonymous said...

berapa lama cuti?

duha said...

Anonymous- tak lama sgt pun, insyaAllah smpai ujung bulan 8 ni je..