Saturday, December 31, 2011

exam dan tahun baru


bismillah~

apakah yang anda lihat di bawah?

A. Udang
B. Anak udang
C. Anak katak
D. Embryo kucing


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ok, jawapannya adalah anak nyamuk!
pupa kepada mosquito
(sedang menghafal characteristic nyamuk aedes, culex dan anopheles)


pejam celik pejam celik,
kita dah pun melangkahkan kaki ke tahun 2012
walaupun ada teori mengatakan tahun ni kiamatlah,
tahun ni ada artis akan nikah lah
ada yang cerailah,
apa-apa pun,
bagi kita yang masih hidup ni,
tugas kita sebagai hambaNya masih belum selesai!
(tugas utk belajar exam pun belum selesai '-_- )

makanya,
silalah bersemangat menghadapi tahun baru ini,
moga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya..

All the best utk final exam
pada semua rakan-rakan dan adik2 UNPAD saya!


dear kawan-kawan,

andai ada salah di tahun yang lalu,
perbaikilah,
mohonlah ampun padaNya,
juga pada manusia yang telah kita lukai,
hidup itu bukan selamanya..

suka diingatkan,
bahawa diri ini hanyalah hambaNya yang lemah dan hina
tak lari dari salah dan dosa,
seribu kemaafan dipinta,
dan ampunan kalian daku harapkan
agar tahun ini,
dapat daku lalui
dengan lebih berkah dan bahagia
:)



p/s: selamat hari lahir pada rakan serumah saya :) dalam kemudaan tahun 2012 ini anda menjadi semakin tua! ^__^

p/s2: teringin nak join family di pulau Tuba..huuu~

p/s3: artikel menarik ttg tahun baru, sila baca: http://www.islamituindah.my/usah-undang-bala-allah-bila-sambut-tahun-baru

3 comments:

duha said...

kak ana..komen kak ana da 2 kali hilang..haha..dapat kat email je..so perlu jawap ke? :p hahah..awat eh~

ummufurqan said...

Kenapa komen saya selalu hilang?

:(((((



yang tengah sedih

duha said...

ummuF-ehh..ada pulak komen ni..so kak ana takleh jd the first one utk komen..second person baru dia kluar..huhu